Cum să-ți protejezi copilul de bronșiolită? Spiteria Vraciului

Cum să-ți protejezi copilul de bronșiolită?

👩‍🍼Pentru aceia dintre noi care sunt părinți, copiii noștri sunt cel mai de preț lucru, iar sănătatea lor este cea mai importantă.

🤧😷🤒În ultima perioadă ne confruntăm cu o epidemie de bronșiolite în rândul copiilor. Doctorii vorbesc despre cel mai agresiv val de viroze la copii din ultimul deceniu, cu secţii de terapie intensivă pline până la refuz. Numărul bolnavilor se dublează de la o zi la alta. Medicii cred că virusurile sunt mai agresive, pentru că s-au modificat să reziste în competiție cu Covid. 10% dintre copiii care ajung în camera de gardă au insuficiență respiratorie, spun medicii, adică au nevoie de oxigen pentru a respira.

🔬Virusul care a umplut spitalele din România se numește virus sincițial respirator și provoacă bronșiolite, mai ales în rândul copiilor foarte mici. Nu este un virus nou, apare anual, doar că acum a provocat un număr record de cazuri. Nu doar la noi, ci și în restul Europei și în SUA. În România, avalanșa de îmbolnăviri a dus la dispariția unor medicamente din farmacii.

🫁Ce este bronșiolita?
Bronșiolita reprezintă o infecție pulmonară întâlnită la sugari și copii mici care determină inflamația și congestia bronhiolelor și a mucoasei respiratorii. Agentul etiologic al bronșiolitelor este reprezentat în mod frecvent de un virus cu tropism respirator, ce cauzează apariția bolii în special în sezonul rece.

☣️Care sunt factorii de risc care contribuie la apariția bronșiolitelor la copii?

- Vârsta mai mică de 3 luni a sugarului
- Naștere prematură - imaturitatea plămânilor la copii născuți înainte de termen se asociază mai frecvent cu infecții respiratorii recurente
- Deficite ale sistemului imun
- Expunerea sugarului/copilului la fum de țigară
- Deprivarea de lapte matern
- Expunerea copilului la aglomerații sau înscrierea la creșe supraaglomerate
🤢🤒Care sunt simptomele?

Există câteva simptome comune ale pacienților cu bronșiolită acută:
- febră moderată;
- rinoree (secreții nazale, apoase gălbui);
- tuse seacă la început, apoi cu expectorație;
- respirație șuierătoare, din cauza faptului că aerul este împiedicat să iasă din plămâni;
- dificultate la înghițit.
Dacă boala se agravează pot apărea și alte simptome, cum ar fi:
- tiraj intercostal (depresiune anormală a peretelui toracic, datorată efortului de a expira)
- insuficiență respiratorie: în cazurile în care scade saturația de oxigen, pacientul trebuie internat de urgență
- cianoză (copilul capată o nuanță albăstruie la nivelul buzelor, ochilor).
Pot apărea în unele cazuri și simptome digestive: grețuri, vărsături, diaree.
Simptomele se manifestă timp de 3-4 zile, trec într-o saptamana.
🏥Sfatul medicilor pentru părinți este să îi monitorizeze pe copii cu atenție și să meargă la spital când observă tulburări de respirație.

🚫În încercarea de a preveni îmbolnăvirile, specialiștii recomandă evitarea aglomerațiilor, spălatul pe mâini și îmbrăcarea adecvată a copiilor, nici prea mult, nici prea puțin.

În completarea acestor sugestii ale specialiștilor, în scop de prevenție, vă recomandăm administrarea leacului naturist GLIBAVAC, o soluție pentru igiena orală eficientă, perfectă pentru îndepărtarea mircrobilor din interiorul gurii și ușurarea respiratiei. În contextul actual, igiena personală este mai importantă ca oricând, iar GLIBAVAC devine o soluție eficientă pentru menținerea sănătății cavității bucale. Aplicarea GLIBAVAC este recomandată ca parte a rutinei zilnice de igienă, pentru menținerea sănătății generale. De asemenea, GLIBAVAC are avantajul de a proteja împotriva germenilor anaerobi, în completarea unei rutine de igienă orală adecvată, alături de periajul dentar și ața dentară. Acest remediu conține ingrediente 100% naturale, fără aspartam, fără clor/fluor și fără parabeni, putând fi folosit în siguranță și de către copiii de vârste foarte fragede.
👶👧Să previi este întotdeauna mai ușor decât să tratezi! De aceea, GLIBAVAC este soluția sigură și eficientă pentru protejarea copiilor dumneavoastră de microbi. Încurajați-i să îl folosească zilnic pentru a beneficia de toate avantajele sale.

👨‍👩‍👧‍👦🎄☃️Copii Sănătoși = Sărbători Fericite! Alegeți să protejați sănătatea copiilor dumneavoastră pentru a evita îmbolnăvirile și pentru a vă putea bucura împreună de sărbători fericite în familie!

🛒Pentru a comanda GLIBAVAC accesați https://spiteriavraciului.com/products/glibavac
Înapoi la blog