Top 10 cauze care duc la apariția bolii venoase cronice Spiteria Vraciului

Top 10 cauze care duc la apariția bolii venoase cronice

1. Lipsa activității fizice

            Statul pe loc sau statul jos pentru perioade lungi de timp scade intensitatea mișcării de pompare a muschilor, ceea ce duce la stagnarea sângelui în picioare și umflarea excesivă a acestora. Flexarea periodică a gleznelor poate ajuta la pomparea sângelui din picioare spre inimă (simularea mersului).

2. Consumul de alcool, ceai sau cafea în timpul zborurilor

            Presiunea scăzută și mediul sărac în oxigen dintr-un avion afecteaza sistemul de coagulare al sângelui putând duce la apariția trombozei. Alcoolul, ceaiul și cafeaua actionează ca diuretice, crescând gradul de deshidratare al corpului.

  1. Pantofii cu tocuri înalte

            Aceștia obstructionează fluxul de sânge, pe termen lung ducând la afecțiuni cum este și boala venoasă cronică. De asemenea, hainele strâmte jau același efect de restricționare a circulației sanguine, iar purtarea acestora timp îndelungat poate favoriza apariția varicelor.

  1. Vârsta

            Pe măsură ce îmbătrânim, pereții venelor își pierd din elasticitate, fapt ce poate conduce la apariția varicelor și a tulburărilor la nivel vascular.

  1. Ereditatea

            Slăbiciunea de la nivelul valvelor care de obicei duce la apariția varicelor este deseori ereditară, alături de alte afecțiuni vasculare. 

  1. Obezitatea

            Obezitatea este un factor de risc pentru varice și pentru sistemul vascular din picioare din cauza presiunii exercitate de grăsimea în exces. 

  1. Deshidratarea

            Deshidratarea duce la îngustarea vaselor de sânge și îngroșarea sângelui, crescând riscul apariției cheagurilor, respectiv a varicelor.

  1. Băile fierbinți și expunerea excesivă la soare

            Pentru a evita apariția varicelor este bines ă evităm căldura excesivă la nivelul picioarelor, cum ar fi băile sau dușurile fierbinți. Căldura are tendința de a accentua destinderea vaselor de sânge, ceea ce poate duce la acumulări și mai mari de sânge, respectiv la apariția varicelor.

  1. Saunele și mersul la solar în exces

            Acestea au un rezultat similar cu cel precedent. Dacă vă plac aceste activități în mod deosebit, fiți atenți să vă flexati gleznele în mod regulat pentru a minimaliza stagnarea și acumularea sângelui.

  1. Tulburări endocrine

            Au în vedere factorul endocrine ca atare sau pot fi produse în urma anumitor stări, precum: pubertatea, menopauza, sarcina.

Cum tratam bolile venoase cronice? Cu uleiul ALIN UCV!

ALIN este uleiul pentru circulatia venoasa (UCV), care vine in ajutorul persoanelor suferinde de varice. Prin actiunea ingredentelor sale naturale acest ulei dizolva trombii si inactiveaza varicele. Inactivarea acestora poate pregati persoana in cauza pentru o operatie reusita (in cazul in care aceasta doreste sa fie operata).

Acesta este o solutie uleioasa naturala care ajuta la eliminarea si estomparea petelor albastrui violacee aparute la nivelul picioarelor. Totodata ajuta la inlaturarea senzatiei de picioare grele si dureroase prin stimularea circulatiei venoase.

Ingredientele sale sunt 100% naturale, nu contin parabeni, coloranti aditivi sintetici sau ingredient modificate genetic.

Microparticulele din ALIN vor ajuta la masajul picioarelor, astfel stimuland circulatia venoasa. Efectele masajului vor fi imediate, in plus, datorita uleiurilor continute pielea va ramane catifelata.
Comanda acum!

Înapoi la blog